Καθαρή Πρέσπα, Εθελοντική εργασία για μια ώρα, Απόφαση για μια ζωή…

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις
Άγιος Γερμανός, 2 Ιουνίου 2010,  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔ Εθνικού Δρυμού Πρεσπών

«ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΕΣΠΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ…»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών σε συνεργασία με τοπικούς φορείς διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό στην περιοχή Κρίνα της Πρέσπας το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 στις 10:30 π.μ..

Θα συμμετέχουν σχολεία και κάτοικοι της Πρέσπας, και θα καθαριστεί η διαδρομή προς τη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Παράλληλα θα γίνει τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης γυαλιού και αλουμινίου από το Δήμο Πρεσπών σε διάφορα σημεία εντός της περιοχής του Δήμου Πρεσπών.

Μετά τη δράση ο Φορέας Διαχείρισης προσκαλεί όλους τους συμμετέχοντες στα γραφεία του στον Άγιο Γερμανό, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικά εργαστήρια κατασκευών και ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον, που θα διοργανωθεί από το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών στην πλατεία του χωριού.

H συνδιοργάνωση της εκδήλωσης από το σύνολο σχεδόν των φορέων της περιοχής και η αναμενόμενη μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την προστασία της οικολογικά ευαίσθητης περιοχής των Πρεσπών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου.

Διοργάνωση: Δήμος Πρεσπών, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, Εταιρία Οικοτουρισμού Πρεσπών, Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Πρεσπιωτών, Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός & Αθλητικός Σύλλογος «Ο Άγιος Γερμανός», Αλιευτικός Συνεταιρισμός «Ποσειδών», Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών «Πελεκάνος», Σύλλογος Αλιέων Ερασιτεχνών Ψαράδων Φλώρινας, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Φλώρινας.

Αναχώρηση λεωφορείων Δήμου Πρεσπών:

09:00 Ανταρτικό – Οξυά – Μικρολίμνη – Καρυές – Λευκώνα – Καλλιθέα – Πλατύ

09:30 Άγιος Γερμανός – Λαιμός

09:00 Ψαράδες – Πύλη – Βροντερό

Πληροφορίες: Γκώγκου Τριανταφυλλιά, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Κέντρων Ενημέρωσης. Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών: τηλ.: 2385051870, 2385051433, fax: 2385051871, E-mail: fdedp@otenet.gr
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.