Ώσπερ πελεκάν…

Δελτία Τύπου ΦΔ

Την Τρίτη 15 Απριλίου 2014, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Πρεσπών, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση, στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ενημερώθηκαν για τα σημαντικότερα υδρόβια πουλιά και σύμβολα του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, τους πελεκάνους. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πελεκάνων, τους κινδύνους και τις απειλές που αντιμετωπίζουν και ιδιαίτερα τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τους βοηθήσουμε.

Η αξία των πουλιών αυτών και ιδιαίτερα η αφοσίωση στα μικρά τους είναι γνωστή σε όλους. Τη Μεγάλη Παρασκευή ακούμε στην εκκλησία:

«Ώσπερ πελεκάν τετρωμένος την πλευράν Σου, Λόγε, Σους θανόντας παίδας εζώωσας, Επιστάξας ζωτικούς αυτοίς κρουνούς». (Εγκώμια, Στάσις Β, Ήχος πλ. α΄)

Μαζί με τα παιδιά της Πρέσπας, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών εύχεται σε όλους καλό Πάσχα.

Πληροφορίες

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών

Τηλ.: 23850 51870

email: fdedp@otenet.gr

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.