Το συναρπαστικό ταξίδι της μετανάστευσης!

Δελτία Τύπου ΦΔ

Στην Πρέσπα γιορτάσαμε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012, την Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών˙ μια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, σε περισσότερες από 30 χώρες, με πρωτοβουλία της παγκόσμιας ομοσπονδίας BirdLife International και στην Ελλάδα με το συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας. Στην Πρέσπα η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών.

Στο Θεματικό Κέντρο Πύλης για τα Πουλιά, τριάντα εννιά μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Πρέσπας … «ντύθηκαν πελαργοί και ξεκίνησαν το ταξίδι για μια πολύ μακρινή χώρα το Σουδάν». Το περιβαλλοντικό παιχνίδι «Η Οδύσσεια του Ατρόμητου», με δραστηριότητες μέσα κι έξω από το Κέντρο, ενθάρρυνε τα παιδιά με κινητικά παιχνίδια και χειροκατασκευές να γνωρίσουν το ταξίδι της μετανάστευσης αλλά και να μάθουν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα πουλιά κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.

Παράλληλα, δίπλα στις λίμνες Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, στο δρόμο προς το νησί του Αγ. Αχίλλειου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στην ειδικά οργανωμένη παρατήρηση πουλιών -με τηλεσκόπια και κιάλια- μερικών από των μεταναστευτικών ειδών της εποχής αλλά και άλλων ειδών της μοναδικής ορνιθοπανίδας των Πρεσπών.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.