Ημερίδα ενημέρωσης εκπαιδευτικών με θέμα «Γνωρίζοντας τις Πρέσπες»

Δελτία Τύπου ΦΔ

Άγιος Γερμανός, 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔ Εθνικού Δρυμού ΠρεσπώνΤην Κυριακή 27 Νοεμβρίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης οργάνωσε, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Φλώρινας, ημερίδα με θέμα «Γνωρίζοντας τις Πρέσπες». Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Φλώρινας, εκπαιδευτικοί μέλη του ομίλου «Φίλοι της Φύσης» του Ν.Θεσσαλονίκης καθώς και φορείς της Πρέσπας.

Για το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον της Πρέσπας και το ρόλο τους στην περιοχή, αναφέρθηκαν με εισηγήσεις τους εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Αρχικά, ο κ. Νίκος Νάνης, Υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης, αναφέρθηκε στο ρόλο, τις δράσεις και τα προγράμματα του ΚΠΕ Μελίτης, ενώ παρουσίασε συνοπτικά και το καινούριο πρόγραμμα του ΚΠΕ Μελίτης «Ταξίδι στη χώρα των λιμνών». Στη συνέχεια, η κ. Τριανταφυλλιά Γκώγκου, ειδικός τουριστικών επιχειρήσεων, Υπεύθυνη Κέντρων Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, παρουσίασε το ρόλο του Φορέα Διαχείρισης στην ενημέρωση. Ακολούθησε η εισήγηση «Διασυνοριακή Πρέσπα» από την κ. Αννίτα Λογοθέτη, περιβαλλοντολόγο της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών. Ο κ. Γιάννης Καζόγλου, γεωπόνος/περιβαλλοντολόγος  και επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Πρεσπών, αναφέρθηκε στη σχέση των καθημερινών ασχολιών των κατοίκων της Πρέσπας με το περιβάλλον. Ακολούθησε η εισήγηση της κ. Gabriela Scheiner, Διευθύντριας  του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών, «Η μη τυπική μάθηση με εθελοντές από όλη την Ευρώπη».

Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο Θεματικό Κέντρο Πύλης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών με θέα τη λίμνη Μικρή Πρέσπα και ολοκληρώθηκε με μία υπέροχη διαδρομή πεζοπορίας στο Ρότι – το μονοπάτι για το Τριεθνές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πληροφορίες: Τριανταφυλλιά Γκώγκου
Τμήμα: Ενημέρωσης, Δημοσιότητας & Εκπαίδευσης.
Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών: τηλ.: 23850 51870, fax:23850 51871,
E-mail: fdedp@otenet.gr  website: www.fdedp.gr  
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.