Εξερευνώντας τα μονοπάτια του ουρανού στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου διοργανώνει, την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Ελαφοτόπου και την Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων μια ξεχωριστή, ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο: «Εξερευνώντας τα μονοπάτια του ουρανού στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου».

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής.

Η έναρξή της θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 μ.μ. με ιστορική περιήγηση εντός του οικισμού του Ελαφοτόπου κατά την διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν από τον κ. Μιχάλη Οικονομίδη στο Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων Ελαφοτόπου.

Στην συνέχεια στην πλατεία του οικισμού θα γίνει παρουσίαση για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και τις δράσεις του Φορέα Διαχείρισης καθώς και προβολή ενημερωτικού ντοκιμαντέρ για την αστρονομία με τίτλο «Κοσμική Αρμονία» σε επιστημονική επιμέλεια Νίκου Ματσόπουλου και τεχνική επιμέλεια Θεοφάνη Ματσόπουλου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με παρατήρηση του έναστρου ουρανού με τηλεσκόπια από το Γκράτζειο Αθλητικό Κέντρο Ελαφοτόπου.

ΑΦΙΣΑ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.