Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Πίνδο

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση για την προστατευόμενη περιοχή διοργανώνει, για έκτη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.

Το μονοπάτι που έχει επιλεγεί και θα πραγματοποιηθεί, με την συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, θα ξεκινήσει από την Γέφυρα του Παπίγκου, μετά τον οικισμό της Αρίστης και θα καταλήξει στο Γεφύρι του Βοϊδομάτη στην Κλειδωνιά. Πρόκειται για μία διαδρομή, περίπου 5 χιλιομέτρων κατά μήκος του ποταμού, η οποία συνδυάζει το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής, το φαράγγι του Βοϊδομάτη με την παραποτάμια βλάστηση αποτελούμενη από πλατάνια, σκλήθρα και ιτιές με την προϊστορία (βραχοσκεπές στη θέση Κλειδί και Μποϊλα), την γεωλογία και την ιστορία της περιοχής καθώς διέρχεται από το παλαιό μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων (1658) και το πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς (1853) ενώ στην απέναντι πλευρά του ποταμού βρίσκεται η Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιώτισσας (1665). Η διαδρομή έχει διάρκεια δύο περίπου ώρες και είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας, κατάλληλη για παιδιά 8 ετών και άνω.

Ο Φορέας Διαχείρισης παρέχει δωρεάν την μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς την πόλη των Ιωαννίνων καθώς και καπελάκια και νεράκια στην αφετηρία της πεζοπορίας, ενώ απαραίτητο θεωρείται το κατάλληλο για πεζοπορία παπούτσι.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα τηλέφωνα του Φορέα Διαχείρισης 26530 22245, 22241 και 22806 από την Τετάρτη 27/5/2015 εώς και τη Παρασκευή 5/6/2015 από τις 9.00π.μ. εως τις 15.00π.μ. ή στο email: pindos.np@gmail.com

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.