Η συμβολή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στην προστασία διαχείριση και αειφόρο ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου διοργανώνει στην Κόνιτσα ημερίδα με θέμα«Η συμβολή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στην προστασία διαχείριση και αειφόρο ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ώρα 11.00π.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου Κόνιτσας.

Στόχος της ημερίδας είναι η προβολήστην τοπική κοινωνία της Κόνιτσας και της ευρύτερης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, των δράσεων που υλοποιούνται από το Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο του έργου «Διατήρηση και Προστασία της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου” του Άξονα Προτεραιότητας 9:«Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ)τουΕΣΠΑ 2007-2013.

Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν οι δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης δίνοντας έμφαση στη επικείμενη λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης της Κλειδωνιάς.Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις σχετικές με την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, από τον κ. Στράτο Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, Υπεύθυνο για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου,με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μαθητών σε μια προστατευόμενη περιοχή, από τον Δρ Κων/νο Γαβριλάκη, Λέκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ τέλος θα παρουσιασθούν τα σημαντικά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της περιοχής της Κόνιτσας από στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, η μεγαλύτερη χερσαία προστατευόμενη περιοχή της χώρας μας, διαθέτοντας μοναδικά ορεινά δασικά οικοσυστήματα, απειλούμενα είδη πανίδας, σπάνια είδη χλωρίδαςκαιαπαράμιλλα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την προβολή και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.