Ευρωπαϊκή γιορτή πουλιών στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων Ζαγορίου

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, για τέταρτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία εκδήλωση με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων Ζαγορίου.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν ένα πρωινό γνωριμίας με τη φύση και τον κόσμο των πουλιών, συμμετέχοντας με ενθουσιασμό στο παιδικό εργαστήρι, κατασκευάζοντας φωλιές και φτιάχνοντας από πηλό και χαρτί πουλιά και ζώα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης παρουσίαση για τα πουλιά του Εθνικού Πάρκου από συνεργάτη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρεία στην περιοχή της Ηπείρου καθώς και παρατήρηση πουλιών με ειδικό εξοπλισμό (κιάλια, τηλεσκόπιο και οδηγούς πεδίου).

Στην φετινή εκδήλωση συμμετείχε και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού ΚΔΑΠ «Σβούρα» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, παρουσιάζοντας την παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο «Ο Βασιλιάς και το αηδόνι», ενώ στη συνέχεια στελέχη του, με τη ζωγραφική προσώπου, μεταμόρφωσαν τους μικρούς συμμετέχοντες σε πουλιά και ζώα του Εθνικού Πάρκου.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου και Πίνδου, ευχαριστεί θερμότατα τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τα μέλη του ΚΔΑΠ «Σβούρα» και τον συνεργάτη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρεία και υπόσχεται συχνές διοργανώσεις ανάλογων δραστηριοτήτων και στο μέλλον, ώστε μικροί και μεγάλοι να γνωρίσουν καλύτερα το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει και να εκτιμήσουν παράλληλα την ανάγκη προστασίας και διατήρησής του.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.