Συνεχίζονται οι εθελοντικοί καθαρισμοί στην Προστατευόμενη Περιοχή Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού θα συμμετάσχει και φέτος, για 4η φορά, στην Πανελλαδική Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνεται για 17η συνεχή χρονιά στη χώρα μας. Η εκστρατεία αυτή τελεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/ MAP) και επιχειρεί τη φετινή χρονιά να «φωτίσει» το θέμα της διατήρησης και ορθολογικής διαχείρισης των αλιευτικών πόρων και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του επαγγέλματος του αλιέα.

Σκοπός της δικής μας προσπάθειας είναι να στρέψουμε το ενδιαφέρον και την ενέργειά μας – καθώς και όλων όσοι πρόκειται να συμμετάσχουν στους εθελοντικούς καθαρισμούς – προς το καθήκον μας απέναντι στο περιβάλλον, στη διαφύλαξη του θαλάσσιου, παράκτιου και φυσικού μας πλούτου. Αυτόν τον στόχο προσπαθούμε να προσεγγίσουμε μέσα από την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, την ενδυνάμωση του θεσμού του εθελοντισμού, αλλά και την κινητοποίηση των Τοπικών Αρχών, γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είδη και οικότοποι από τα απορρίμματα.

Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες, επιχειρήσεις, σχολεία, συλλόγους, οργανώσεις, εθελοντές, μικρούς και μεγάλους, να πάρουν μέρος στους εθελοντικούς καθαρισμούς που θα πραγματοποιηθούν στην Προστατευόμενη Περιοχή Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού:

  1. στον Πλάτανο, το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 και ώρα 09:00 πμ. (ραντεβού στην πλατεία «Χαρές»)
  2. στον Τυρό, την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 και ώρα 08:30 πμ. (ραντεβού στο Πνευματικό Κέντρο Τυρού)
  3. στο Γεράκι, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 και ώρα 10:00 πμ. (ραντεβού στη θέση Κάτω Βρύση)

Επισημαίνουμε ότι έχει διασφαλιστεί η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, κυρίως τους Δήμους Β. Κυνουρίας, Ν. Κυνουρίας και Ευρώτα, για την παροχή προσωπικού καθαριότητας και απορριμματοφόρων για τη συλλογή και την αποκομιδή των απορριμμάτων που θα συλλεχθούν. Επίσης πρόκειται να παρασχεθεί σε όλους τους συμμετέχοντες ο απαραίτητος εξοπλισμός για έναν ασφαλή καθαρισμό (βλ. γάντια, σακούλες, νερά).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, Τηλ.: 27550 22021, Φαξ.: 27550 22025, email press@fdparnonas.gr ή στους κατά τόπους Δήμους.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!!!

Δείτε το Βίντεο

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.