Συνάντηση 5 σχολείων της Ευρώπης στον Υγρότοπο του Μουστού, ΦΔ Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού

Δελτία Τύπου ΦΔ

Άστρος, 13/10/2010

Το γυμνάσιο Άστρους συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenious – “Sustainable Puzzle” το οποίο ξεκίνησε το σχολικό έτος 2009-2010 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2013. Στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συμμετέχουν πέρα από την Ελλάδα, το Λουξεμβούργο ως συντονίστρια χώρα, η Ολλανδία, η Ρουμανία, η Σλοβενία

Στον υγρότοπο Μουστού

και η Ουγγαρία. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού,  καθηγητές και μαθητές των 5 (πέντε) συνεργαζόμενων σχολείων της Ευρώπης επισκέφτηκαν την προστατευόμενη περιοχή του Όρους Πάρνωνα – Υγροτόπου Μουστού. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2010 στην οικολογικά πολύτιμη λιμνοθάλασσα Μουστού (περιοχή απολύτου προστασίας της φύσης) και στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης για την διεξαγωγή δίωρης συνάντηση εργασίας γύρω από τις θεματικές ενότητες «πάπιες» & «ελιά». Οι δάσκαλοι και οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 30 ατόμων και παρακολούθησαν τις δραστηριότητες χωριστά.

Στην περιοχή του Υγροτόπου Μουστού από τις 10:30 έως τις 12:30 πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες σχετικά με την ανάδειξη της σπουδαιότητας των πουλιών για το φυσικό περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση των παιδιών γι’ αυτά. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε την παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια και τη διανομή πληροφοριακού υλικού. Την ίδια χρονική στιγμή, στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης διεξήχθησαν περιβαλλοντικά παιχνίδια, συζήτηση  για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Παναθήναια και το συμβολισμό της ελιάς στους αρχαίους Έλληνες, καθώς επίσης και ενημέρωση για την περιβαλλοντική σπουδαιότητα της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα.

Με την πολυεθνική αυτή συνάντηση, ο Φορέας Διαχείρισης βρέθηκε στην ευτυχή θέση να ενημερώσει νέους

Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους

ανθρώπους για τη μεγάλη βιολογική, οικολογική και εκπαιδευτική αξία της περιοχής του Όρους Πάρνωνα και του Υγροτόπου Μουστού και να τους ευαισθητοποιήσει πάνω στις αξίες και την ανάγκη προστασίας της βιοποικιλότητας συνολικότερα.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025
info@fdparnonas.gr
www.fdparnonas.gr
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.