Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα – Υγροτόπου Μουστού συμμετέχει στη Γιορτή Καστάνου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η Καστάνιτσα γιορτάζει τα κάστανά της και υποδέχεται τους επισκέπτες της. Μια εκδήλωση που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί ως μία από τις σημαντικότερες σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών στο αρχαιότερο τσακωνοχώρι του Πάρνωνα. Για 29η χρονιά, ο Μορφωτικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών αναβιώνει στις 27 Οκτωβρίου 2012 ένα από τα παλιότερα και ομορφότερα έθιμα του χωριού, τη Γιορτή Καστάνου.

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που στοχεύουν στην προστασία και ανάδειξη των μοναδικών στοιχείων, περιβαλλοντικών αλλά και πολιτιστικών της Προστατευόμενης Περιοχής, συμμετέχει για άλλη μία χρονιά ενεργά στη γιορτή αυτή. Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Καστάνιτσας το προσωπικό του Φορέα θα υποδεχθεί τους επισκέπτες όπου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους σημαντικούς βιοτόπους της περιοχής και το ειδικό καθεστώς προστασίας που τη διέπει, καθώς επίσης για τα ιστορικά μνημεία, την αρχιτεκτονική του χωριού και την Τσακώνικη διάλεκτο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φορέα Διαχείρισης περιλαμβάνει την προβολή της παρουσίασης με τίτλο: «Καστάνιτσα – Ένας ξεχωριστός παραδοσιακός οικισμός στην προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα» και τη διοργάνωση του παιχνιδιού «Καστανοδρομίες» για τα μικρά παιδιά. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΚΠΕ Καστάνιτσας στις 3 μ.μ.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.