Ολοκλήρωση εργασιών Ημερίδας του ΦΔ Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Δελτία Τύπου ΦΔ

Άστρος, 13/09/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 08 και την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Ημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, στο Άστρος Κυνουρίας και στη Σπάρτη, αντίστοιχα, με θέμα: «Η αξία της προστατευόμενης περιοχής Όρους Πάρνωνα – Υγροτόπου Μουστού για τη φύση και τον άνθρωπο».

Κατά τις εργασίες των ημερίδων παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι αξίες της βιοποικιλότητας για τη φύση και τον άνθρωπο, η ειδικότερη σημασία των επιμέρους στοιχείων της προστατευόμενης περιοχής, το ιστορικό και οι προοπτικές του θεσμικού πλαισίου προστασίας της περιοχής, η ταυτότητα και οι δράσεις του φορέα διαχείρισης με το σκοπό και τους προϋπολογισμούς τους, οι αναπτυξιακές δυνατότητες που παρέχει ένα καθεστώς προστασίας μιας περιοχής και ενδιαφέροντα για τον ενεργό πολίτη σημεία της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και τις παρατηρήσεις τους πάνω στα θέματα που παρουσιάστηκαν καθώς και τους ομιλητές για την παρουσία τους στην υλοποίηση της ημερίδας. Επίσης, ευχαριστούμε το Δήμο Σπάρτης και το Δήμαρχο κ. Αργειτάκο Σταύρο για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας της πρώην ΤΕΔΚ Ν. Λακωνίας στη Σπάρτη, και το Δ.Σ. του Ιδρύματος Ζαφείρη για την άδεια χρήσης της αίθουσας στο Άστρος  για τις ανάγκες υλοποίησης της ημερίδας.

Στην ιστοσελίδα του Φορέα μας www.fdparnonas.gr έχουν αναρτηθεί οι εισηγήσεις των ομιλητών της ημερίδας.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Πληροφορίες: Αγνή Αναστασιάδη
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025 
Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.