Νέες «αφίξεις» στον Υγρότοπο Μουστού

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Άστρος, 21/11/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔ Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Η ενασχόληση με την παρατήρηση πουλιών (birdwatching) κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους φίλους παγκοσμίως και έχει γίνει πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής και στη χώρα μας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ορνιθολογικός παράδεισος για την Ευρώπη.

To πλήθος των πουλιών, ως προς τα είδη και τον πληθυσμό τους, συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην αυξημένη βιοποικιλότητα της περιοχής μας και κατά συνέπεια και στην οικολογική αξία της. Με δεδομένο ότι η παρατήρηση των πουλιών αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία ανακάλυψης, ο Φορέας Διαχείρισης διοργανώνει συνάντηση birdwatching στο πανοραμικό σημείο του υγροτόπου Μουστού, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Στόχος του Φορέα είναι να αναδειχθεί η περιβαλλοντική αξία της προστατευόμενης περιοχής έτσι ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την επαφή του ευρέος κοινού με την άγρια ζωή.

Ελάτε να παρατηρήσουμε μαζί τους περιστασιακούς επισκέπτες από άλλες ηπείρους (Ασία, Αφρική) καθώς και τις αφίξεις νέων ειδών στον υγρότοπό μας! Με τη βοήθεια των οδηγών αναγνώρισης και του ειδικού εξοπλισμού παρατήρησης (κιάλια & τηλεσκόπιο) που θα διατεθούν από τον Φορέα Διαχείρισης, θα προσπαθήσουμε να παρατηρήσουμε πολλά είδη πουλιών, κάποια από τα οποία είναι σπάνια ή προστατευόμενα: αρπακτικά (γερακίνες, καλαμόκιρκους, βραχοκιρκίνεζα), ερωδιούς, κορμοράνους και διάφορα είδη πάπιας (κιρκίρια, φαλαρίδες, πρασινοκέφαλες, χουλιαρόπαπιες, βαρβάρες).

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή το πρωί για να εξασκήσουμε μαζί την όραση και την ακοή μας και να απολαύσουμε, με όλες μας τις αισθήσεις, την ηρεμία που μας προσφέρει η παρατήρηση στη φύση.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Πληροφορίες: Πανταζή Αικατερίνη, Τρυφωνόπουλος Γεώργιος
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025
Email: press@fdparnonas.gr web: www.fdparnonas.gr
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.