Εθελοντικός Καθαρισμός στην παραλία «Πόρτες» Αρκαδίας, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού και η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 09:30 π.μ. εθελοντικό καθαρισμό τμήματος της παραλίας «Πόρτες» Μελιγούς Αρκαδίας (θέση Παλιό Λιμανάκι) που περιλαμβάνεται στην Προστατευόμενη Περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού. Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών (17/9) και του Μήνα Εθελοντικής Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον (17/9 έως 17/10/2016).

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, ως εθνικός συντονιστής της δράσης αυτής στην Ελλάδα, υποστηρίζει για άλλη μια χρονιά τη διεθνή αυτή πρωτοβουλία. Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετέχοντας για 4η φορά στην εκστρατεία αυτή, πρόκειται να διαθέσει τον κατάλληλο εξοπλισμό (γάντια, σακούλες απορριμμάτων) και το σχετικό Ειδικό Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων της HELMEPA στους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στον καθαρισμό. Αρωγός σε αυτή τη πρωτοβουλία είναι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με τη διάθεση προσωπικού καθαριότητας.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στον εθελοντικό καθαρισμό που εστιάζεται στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενεργό συμμετοχή πολιτών και τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη της ρύπανσης και την ανάγκη διατήρησης ακτών και θαλασσών, καθαρών από απορρίμματα.

%ce%b1%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b1-2016

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.