Ολοκλήρωση εθελοντικών καθαρισμών στην προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα από τον Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Δελτία Τύπου ΦΔ

Για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού, συμμετείχε στην πανελλαδική εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», μία πρωτοβουλία εθελοντικών καθαρισμών παράκτιων και άλλων φυσικών περιοχών, η οποία τελεί υπό τον συντονισμό του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Για την φετινή χρονιά, υλοποιήθηκε ένα διήμερο πρόγραμμα εθελοντικών καθαρισμών σε δύο (2) διαφορετικές φυσικές περιοχές της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα. Συγκεκριμένα οι εθελοντικοί καθαρισμοί έλαβαν χώρο στο Γεράκι Λακωνίας την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 και στο Λεωνίδιο (Παραλία Πλάκα) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.

Στην εκστρατεία αυτή, μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες εθελοντικές πρωτοβουλίες σε μεσογειακό επίπεδο, περίπου διακόσιοι πενήντα μαθητές (250) από τα Δημοτικά Σχολεία του Γερακίου Λακωνίας και του Λεωνιδίου, έδωσαν δυναμικό «παρών» στους καθαρισμούς της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα. Σύμφωνα με την εικόνα που αποτυπώθηκε στα ειδικά φύλλα καταγραφής απορριμμάτων, τα οποία κλήθηκαν να συμπληρώνουν κατά τη διάρκεια των εθελοντικών καθαρισμών, τα σκουπίδια που επιβαρύνουν κυρίως τις φυσικές περιοχές και τις θάλασσες είναι κυρίως από πλαστικό. Επίσης, συλλέχθηκαν συσκευασίες αναψυκτικών από αλουμίνιου, καλαμάκια, γόπες τσιγάρων αλλά και μεταλλικά κομμάτια και σπασμένα τζάμια.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εθελοντικών καθαρισμών, που έχουν ως σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού και την ενδυνάμωση του θεσμού του εθελοντισμού.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.