Περιβαλλοντική ενημέρωση για τον Πάρνωνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δελτία Τύπου ΦΔ

Άστρος, 11/6/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔ Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Δημοτικό σχολείο Λεωνιδίου

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, έθεσε για μια ακόμα φορά υπό την αιγίδα του δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι δραστηριότητες επικεντρώθηκαν στην προστασία του δάσους, ώστε τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες, να ενισχύσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση, μέσα από πρωτότυπους και διασκεδαστικούς τρόπους. Με φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος το «Δάση: Η Φύση στην Υπηρεσία μας», τα παιδιά έστειλαν το δικό τους οικολογικό μήνυμα για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ενημερώθηκαν με τη βοήθεια περιβαλλοντικών παιχνιδιών για την προστατευόμενη περιοχή Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, έμαθαν να χρησιμοποιούν τη μέθοδο της δεντροχρονολόγησης αλλά και της δεντροϋψομέτρησης, ζωγράφισαν σε έναν τεράστιο καμβά, έπαιξαν

Δημοτικό σχολείο Καρυών Λακωνίας

Το παιχνίδι της Φύσης – ένα επιδαπέδιο παιχνίδι ερωτήσεων προσαρμοσμένων στην φετινή καμπάνια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος – φύτεψαν και υιοθέτησαν καλλωπιστικά φυτά στα σχολεία τους και διασκέδασαν συμμετέχοντας με κέφι σε τσουβαλοδρομίες! Στο τέλος απονεμήθηκαν σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής. Σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στις δραστηριότητες δόθηκε γενικό ενημερωτικό υλικό για το δάσος, τις αξίες και τις απειλές του και ειδικό υλικό από την WWF Hellas για τα δάση στην Ελλάδα.

Δημοτικά Σχολεία Αγίου Πέτρου και Καστρίου

Το τετραήμερο των εκδηλώσεων ξεκίνησε την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις Καρυές Λακωνίας, συνεχίστηκε, την Δευτέρα και την Τρίτη 6-7 Ιουνίου στο Λεωνίδιο και στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας αντίστοιχα και ολοκληρώθηκε στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας. Στις δραστηριότητες συμμετείχαν πάνω από 200 μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία, Καρυών Λακωνίας, Λεωνιδίου, Αγίου Πέτρου, Καστρίου και Αγίου Ανδρέα Κυνουρίας.

Το ειδικό θέμα της φετινής εκστρατείας επισήμανε για άλλη μια φορά σε όλους την επιτακτική ανάγκη για προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, σε ένδειξη αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού θα συνεχίσει τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενεργή συμμετοχή τους σε δράσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μεγάλης οικολογικής αξίας προστατευόμενες περιοχές του Πάρνωνα και του Υγροτόπου Μουστού.

 
Δημοτικό σχολείο Αγίου Ανδρέα-Πραστού
 

Πανταζή Αικατερίνη 

 

Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025
Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ – ΦΥΤΩΡΙΑ

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας για την προσφορά των καλλωπιστικών φυτών:

ΚΗΠΟΕΦΟΔΙΑ – Ι. ΤΡΟΥΠΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ
Έργα πρασίνου, Αρχιτεκτονική τοπίου
Τηλ. 2710411141 Fax: 2710411631
Δημοτικό σχολείο Λεωνιδίου
E-mail: kipoefodia@acn.gr Web site: www.kipoefodia.com
6ο ΧΛΜ Τρίπολης-Πύργου 
221 00 Τρίπολη, N. Αρκαδίας
Κοδέλλας Δημήτριος – Γεωπόνος
Εμπόριο Φυτών – Σπόρων – Λιπασμάτων
Τηλ. 2755022527, 2755023479
E-mail: dkodellas@yahoo.gr
22001 Μελιγού Κυνουρίας, N. Αρκαδίας
Παναγιωτόπουλος Δημήτριος
Εμπόριο Φυτών
Τηλ. 6978-051445
22001 Άστρος Κυνουρίας, N. Αρκαδίας
Παρασκευόπουλος Δημήτριος
Φυτώρια – Άνθη – Κηπευτικά
Τηλ. 2710 – 411287
22100 Μηλιά Τριπόλεως, N. Αρκαδίας
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.