Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γιάννης Τσιρώνης, επισκέφθηκε τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννης Τσιρώνης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Πελοπόννησο, επισκέφθηκε χθες Τρίτη (30 Ιουνίου 2015) τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα – υγροτόπου Μουστού στο Άστρος Αρκαδίας. Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης, κ. Δημήτρης Μήλιος, τον ξενάγησε στην Έκθεση Ερμηνείας Περιβάλλοντος που στεγάζεται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους και τον ενημέρωσε για την υψηλή οικολογική αξία της προστατευόμενης περιοχής, τον ανεκτίμητο χλωριδικό της πλούτο και την εξαιρετικά πλούσια πανίδα.

Στην συνάντηση εργασίας που ακολούθησε μεταξύ του Υπουργού, του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης και του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Μαντά Παναγιώτη, συμμετείχαν το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Β.  Κυνουρίας. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο και τη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης, καθώς και η δυνατότητα ένταξης του Φορέα σε αυτοχρηματοδοτούμενες δράσεις για την προγραμματική περίοδο 2016-2020. Επιπλέον, δόθηκε στον Υπουργό έντυπο υλικό σχετικά με τις δράσεις και το μελλοντικό προγραμματισμό του Φορέα Διαχείρισης, έντυπο υλικό ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της προστατευόμενης περιοχής και τέλος, προβλήθηκε μέσω βιντεοπροβολέα το τηλεοπτικό μήνυμα του Φορέα Διαχείρισης για την προστατευόμενη περιοχή, που αναμεταδίδεται στα τηλεοπτικά κανάλια.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.