Εθελοντικοί καθαρισμοί από τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Δελτία Τύπου ΦΔ

Για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού, συμμετείχε στην πανελλαδική εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», μία πρωτοβουλία εθελοντικών καθαρισμών παράκτιων και άλλων φυσικών περιοχών, η οποία τελεί υπό τον συντονισμό του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Για την φετινή χρονιά, πραγματοποιήθηκε ένας εθελοντικός καθαρισμός την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 στο Καστρί Κυνουρίας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καστρίου. Ο καθαρισμός ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο Καστρίου και συνεχίστηκε σε όλους τους κεντρικούς δρόμους του χωριού. Σύμφωνα με την εικόνα που αποτυπώθηκε στα ειδικά φύλλα καταγραφής απορριμμάτων που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες, τα σκουπίδια που επιβαρύνουν κυρίως το περιβάλλον, ήταν για άλλη μια φορά οι πλαστικές σακούλες, κουτάκια αλουμινίου, μπουκάλια, καπάκια πλαστικά, κ.ά. Στο τέλος της δράσης μοιράστηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα και ενημερωτικά φυλλάδια του Φορέα Διαχείρισης. Ο προγραμματισμένος εθελοντικός καθαρισμός στην Πλάκα Λεωνιδίου, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, ματαιώθηκε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Ο Φορέας Διαχείρισης θα συνεχίσει να οργανώνει και να υλοποιεί τέτοιου είδους δράσεις, με σκοπό την   αφύπνιση του περιβαλλοντικού αισθήματος της τοπικής κοινωνίας, καθώς και την ενδυνάμωση του θεσμού του εθελοντισμού στη νέα γενιά. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εθελοντικών καθαρισμών.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.