Δενδροφύτευση στα Δολιανά Αρκαδίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας

Δελτία Τύπου ΦΔ

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου και καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βιοποικιλότητας. Η βιολογική ποικιλότητα ή βιοποικιλότητα αναφέρεται στην ποικιλία των μορφών της ζωής που απαρτίζεται από τα διάφορα φυτά, ζώα και μικροοργανισμούς, τα γονίδια που αυτά περιέχουν και τα οικοσυστήματα που σχηματίζουν. Η προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού μπορεί δικαίως να χαρακτηριστεί βοτανικός παράδεισος με μεγάλη οικολογική αξία αλλά και ιδιαίτερα πλούσια σε διάφορα είδη πανίδας, όπως θηλαστικά, ερπετά, αμφίβια, πτηνά κ.α.

Με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, το Σάββατο το πρωί 23 Μαΐου 2015, προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού πραγματοποίησε δενδροφύτευση στα Δολιανά Αρκαδίας, όπου συμμετείχαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δολιανών, η Τοπική Κοινότητα Δολιανών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών και ο Αθλητικός Σύλλογος Νικηταράς Δολιανών. Η φύτευση των δενδρυλλίων έγινε στην παιδική χαρά του χωριού και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου μπάσκετ.

Ο Φορέας Διαχείρισης θα συνεχίσει να υλοποιεί ανάλογες δράσεις, με στόχο την ανάδειξη των περιβαλλοντικών και πολιτισμικών στοιχείων της προστατευόμενης περιοχής. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον γεωπόνο Δημήτριο Κοδέλλα, για τη δωρεά επιπλέον δενδρυλλίων αλλά και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.