Εθελοντικός καθαρισμός στα Πελετά Αρκαδίας με αφορμή την καμπάνια Let’s Do It Greece

Δελτία Τύπου ΦΔ

Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού συμμετείχε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It – Greece» που έχει ως στόχο να καθαριστούν μέσα σε μία μόνο ημέρα, περιοχές έως και αξιόλογα οικοσυστήματα σε όλη την Ελλάδα με την ενεργοποίηση πολιτών και φορέων.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης και από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πελετών Αρκαδίας. Πριν την έναρξη του καθαρισμού, ο ξεναγός του Φορέα ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές για το ιστορικό αυτής της εθελοντικής καμπάνιας που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και παρουσίασε βίντεο από παρόμοιες δράσεις του Φορέα Διαχείρισης. Ο καθαρισμός ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο Πελετών και συνεχίστηκε σε όλους τους κεντρικούς δρόμους του χωριού. Το σύνολο των απορριμμάτων ήταν για άλλη μια φορά οι πλαστικές σακούλες, κουτάκια αλουμινίου, μπουκάλια, καπάκια πλαστικά, κ.α. Στο τέλος της δράσης μοιράστηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα και ενημερωτικά φυλλάδια του Φορέα Διαχείρισης.

Ο Φορέας Διαχείρισης θα συνεχίσει την προσπάθεια περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και της ενδυνάμωσης του θεσμού του εθελοντισμού στους μαθητές.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πελετών κ. Βρεττάκη Χαράλαμπο και τον εθελοντή κ. Σπανό Γεώργιο, για την συμμετοχή τους στον καθαρισμό και το Δημοτικό Σχολείο Πελετών για την συνεργασία και την φιλοξενία.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=McOP_RLfWxE]

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.