Απολογισμός δράσεων του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού για το 2014

Δελτία Τύπου ΦΔ

Πλούσιες και ποικίλες ήταν οι δράσεις του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού για το 2014 που είχαν ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και του ευρέως κοινού, την ανάδειξη του φυσικού πλούτου αλλά και την προστασία της προστατευόμενης περιοχής όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού.

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης επισκέφθηκε 21 σχολικές μονάδες εντός και πλησίον της προστατευόμενης περιοχής και ενημέρωσε πάνω από 1.100 μαθητές και εκπαιδευτικούς. Πραγματοποιήθηκαν αρκετές ξεναγήσεις στην προστατευόμενη περιοχή, οργανωμένες επισκέψεις σχολείων – ομάδων επισκεπτών καθώς και μεμονωμένων επισκεπτών. Τόσο τα τρία Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (Άστρους, Αγίου Πέτρου, Καστάνιτσας) όσο και οι Περιοχές Απολύτου Προστασίας του υγροτόπου Μουστού και της Συστάδας δενδρόκεδρου Μονής Μαλεβής, υποδέχθηκαν συνολικά πάνω από 2.500 επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό. Επιπλέον, ο Φορέας Διαχείρισης διοργάνωσε και συμμετείχε σε πλήθος εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην προστατευόμενη περιοχή όπως: περιβαλλοντικές δραστηριότητες στο πλαίσιο παγκόσμιων ημερών, εθελοντικοί καθαρισμοί, επανένταξη άγριας ορνιθοπανίδας στο φυσικό περιβάλλον, γιορτές τοπικών προϊόντων, κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να περιηγηθείτε στον ανανεωμένο δικτυακό τόπο του Φορέα Διαχείρισης [www.fdparnonas.gr] για να ενημερωθείτε για νέα [http://www.fdparnonas.gr/press-releases/] και δράσεις [Newsletter: http://www.fdparnonas.gr/activities/newsletter/] του Φορέα Διαχείρισης και να ενημερωθείτε για την προστατευόμενη περιοχή [http://www.fdparnonas.gr/mount-parnonas/ ]. Σας καλούμε επίσης να γίνετε ακόλουθοι (followers) στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Φορέα Διαχείρισης στο facebook: [https://www.facebook.com/fdparnonas] και στο twitter [https://twitter.com/@fdparnona].

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.