Με επιτυχία η εθελοντική δράση καθαρισμού ακτής στην Παραλία Κάτω Βερβένων Δήμου Β. Κυνουρίας

Δελτία Τύπου ΦΔ

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=XhLZY9LPQYA&list=UURaa_1XiiZql5KmnQehBv8w]

Με επιτυχία και αρκετή συμμετοχή κατοίκων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 ο εθελοντικός καθαρισμός τμήματος της παραλίας Κάτω Βερβένων που περιλαμβάνεται στην Προστατευόμενη Περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού. Ο καθαρισμός συνδιοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού και την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014 (Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου) και του Μήνα Εθελοντικής Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον (20 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου 2014).

Ο καθαρισμός κάλυψε όλο το παραλιακό τμήμα που βρίσκεται στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Βερβένων και συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος απορριμμάτων κατά κύριο λόγο πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, αποτσίγαρα, χαρτιά, σακούλες αλλά και αλουμινένιες συσκευασίες αναψυκτικών, καλαμάκια, κ.α.

Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετείχε με επτά (7) άτομα του προσωπικού και δύο (2) ξένους εθελοντές, που βρίσκονται στην περιοχή μας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας. Σημαντική ήταν η συμμετοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με το προσωπικό καθαριότητας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Βερβένων «Η Ομόνοια», της Τοπικής Κοινότητας Βερβένων και αρκετοί κάτοικοι κυρίως από τα Κάτω Βέρβενα αλλά και τις γύρω περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί και η εθελοντική συμμετοχή στον καθαρισμό από ξένους λουόμενους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία.

Ο Φορέας Διαχείρισης  ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση του θεσμού του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.