Εθελοντικός καθορισμός στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Δελτία Τύπου ΦΔ

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, θεσπίστηκε το 1972 από τον ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού γύρω από τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας. Η καθιέρωσή της έχει σκοπό να υπενθυμίζει στους πολίτες του κόσμου τον άρρηκτο δεσμό που έχει ο άνθρωπος με τη φύση αλλά και τις αιτίες που συντελούν στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, όπως είναι η αλλαγή του κλίματος, η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες κ.α.
Στο πλαίσιο αυτό, μέλη του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού, πραγματοποίησαν επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Πέτρου Αρκαδίας η οποία συνδυάστηκε με εθελοντικό καθαρισμό εντός του οικισμού του Αγίου Πέτρου. Στους μικρούς μαθητές μοιράστηκαν γάντια και σακούλες απορριμμάτων. Ο καθαρισμός ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο, συνεχίστηκε στα σοκάκια του χωριού και ολοκληρώθηκε στον Πύργο του Τρικαλίτη.

Ο Φορέας Διαχείρισης θα συνεχίσει την προσπάθεια περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της ενδυνάμωσης του θεσμού του εθελοντισμού. Ας μην ξεχνάμε, ότι ο πλανήτης μας είναι κάτι που έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας και οφείλουμε να τους τον παραδώσουμε αλώβητο.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.