Πρόσκληση σε εθελοντικό καθορισμό στις Καρυές Λακωνίας – Let’s Do It 2014

Δελτία Τύπου ΦΔ

O Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It – Greece» που θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση».

Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός από το προσωπικό του φορέα διαχείρισης και το Δημοτικό Σχολείο Καρυών, την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, στις Καρυές Λακωνίας. Σημείο συνάντησης το Δημοτικό Σχολείο Καρυών στις 11:00 π.μ. και σημείο τερματισμού στα Πλατάνια Μενελάου. Η περιοχή αυτή είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο “NATURA 2000”, Ειδική Ζώνη Διατήρησης – Κορυφές όρους Πάρνωνα και περιοχή Μονής Μαλεβής (κωδικός: GR 2520006) και είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς απαντώνται πολλοί σημαντικοί τύποι οικοτόπων.

Με κοινό σύνθημα «Πόσοι Έλληνες μπορούμε να συντονιστούμε μέσα μόνο σε μια μέρα!» και με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και στην διάδοση του εθελοντισμού, ο φορέας διαχείρισης σας προσκαλεί να συμμετέχετε στον εθελοντικό καθαρισμό. Στους συμμετέχοντες θα διατεθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός (γάντια, σακούλες απορριμμάτων) για την συλλογή και μεταφορά των απορριμμάτων.

Αφίσα Lets do it

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.