Απελευθέρωση άγριων πουλιών στο Λεωνίδιο Ν. Κυνουρίας

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού και ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ANIMA) διοργανώνουν την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στις 12:00 μ.μ. στην περιοχή του Λεωνιδίου Αρκαδίας, θέση Μετόχι Αγίου Χαραλάμπους, εκδήλωση απελευθέρωσης άγριων ειδών ορνιθοπανίδας με σκοπό την επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα πτηνά φιλοξενούνται μέχρι σήμερα στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και είναι έτοιμα να ακολουθήσουν τη διαδικασία επανένταξής τους στη φύση.

Οι απελευθερώσεις θα γίνουν από μαθητές που θα επιλεγούν μετά από κλήρωση, και σε συνέχεια της εκδήλωσης ενημέρωσης για την προστασία της βιοποικιλότητας και την περίθαλψη της άγριας ζωής στην προστατευόμενη περιοχή, που θα οργανωθεί από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης.

Ο Φορέας Διαχείρισης, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σε θέματα που αφορούν το οικοσύστημα της περιοχής, προσκαλεί όλους τους φίλους της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα, να παραβρεθούν στη μοναδική αυτή εμπειρία της απελευθέρωσης των γερακίνων στη φύση.

2η Απελευθέρωση

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.