Στελέχωση του ΦΔ Εθνικού Δρυμού Παρνασσού

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με πέντε νέες προσλήψεις, μέσω ΑΣΕΠ, στελεχώθηκε πρόσφατα ο Φορέας. Οι προσλήψεις αφορούν τις θέσεις Βιολόγου, Δασολόγου, Οικονομολόγου, Δασοπόνου και Τεχνολόγου-Γεωπόνου που προβλέπονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας Υπηρεσιών και Προσωπικού του ΦΔΕΔΠ. Οι νέοι επιστήμονες θα ενδυναμώσουν το υπάρχον προσωπικό του Φορέα, που αποτελείται, από το συντονιστή του έργου, με ειδικότητα Μηχανικού Περιβάλλοντος και 5 φύλακες ειδικούς δασικής προστασίας.

Οι δράσεις που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα ο Φορέας, επικεντρώνονται:

-στην περιβαλλοντική εκπαίδευση – ενημέρωση,

-στη φύλαξη – επόπτευση του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού και

-στην περιβαλλοντική έρευνα.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι 3 ημερίδες που πραγματοποίησε ο Φορέας με τη συνδρομή των Παραπαρνάσσιων Δήμων, στην Αμφίκλεια, την Άμφισσα και την Αράχωβα, με θέματα σχετικά με την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Επίσης, με σκοπό να προάγει την επίλυση περιβαλλοντικών και κοινωνικών θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία, ο Φορέας έχει χρηματοδοτήσει μέσω του Πράσινου Ταμείου, την εκπόνηση επιστημονικών μελετών, που αφορούν την ξήρανση της ελάτης, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την ποικιλότητα των μανιταριών στην περιοχή του Παρνασσού.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα, ο Φορέας, προγραμματίζει:

-εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές δράσεις για τους μαθητές σχολείων των Παραπαρνάσσιων οικισμών,

-συστηματική παρακολούθηση των σημαντικών και σπάνιων φυτών και ζώων που διαθέτει ο Δρυμός,

-δράσεις ενημέρωσης (ημερίδες, ξεναγήσεις κλπ) σε συνεργασία με τοπικούς φορείς,

-δημιουργία Κέντρου Αειφόρου Ανάπτυξης, που θα περιλαμβάνει Κέντρο Ενημέρωσης, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αμφίκλειας–Ελάτειας για την εγκατάσταση του Φορέα και

-δημιουργία μικρού Βοτανικού Κήπου.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.