Διεξαγωγή Ημερίδας από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού

Δελτία Τύπου ΦΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών, οργανώνει τη δεύτερη κατά σειρά Ημερίδα, στην Άμφισσα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών και των φορέων των Παραπαρνάσσιων Δήμων, για τη διατήρηση, τη φύλαξη-προστασία του Δρυμού και τις ωφέλειες που μπορούν να προκύψουν από τη χρηστή διαχείρισή του.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, (10:30-13:45), στο Πνευματικό κέντρο Άμφισσας.

Το θέμα της ημερίδας είναι:

«Περιβάλλον και Ανάπτυξη στις Προστατευόμενες Περιοχές».

Ομιλητές:

  • Κωστοπούλου Στέλλα, Επίκουρος Καθηγήτρια Τμήματος ΟικονομικώνΕπιστημών ΑΠΘ: Σχεδιασμός βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε προστατευόμενες περιοχές
  • Κανέλλα Ραδέα, Δρ. Βιολογίας Τμήματος Βιολογίας. ΕΚΠΑ: Ανεύρεση στον Παρνασσό ενός νέου για την επιστήμη είδους σαλιγκαριού (Daphniola eptalophos) της οικογένειας Hydrobiidae
  • Μάνιος Νικόλαος, Δρ.Δασολογίας& ΦΠ, Δασαρχείο Άμφισσας: Οι προστατευόμενες περιοχές ως εργαλείο για την αειφόρο διαχείριση της βιοποικιλότητας.
  • Τασιού –Γουργουρή Μάρω, Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής, Δήμου Δελφών: Ειδικές μορφές τουρισμού και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Οικοτουρισμός – η περίπτωση του Δήμου Δελφών.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.