Δελτίο τύπου εργαζομένων στον ΦΔ Εθνικού Δρυμού Παρνασσού

Δελτία Τύπου ΦΔ

Αμφίκλεια 24.10.2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κατάντια του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο είναι τα γραφεία του ΦΔΕΔ Παρνασσού από τις 5.10.2011. Οι εργαζόμενοι του ΦΔΕΔ Παρνασσού παραμένουν μετά από 18 μήνες απλήρωτοι καθώς και οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις του Φορέα. Ήδη ο Φορέας οφείλει ενοίκια 10 μηνών και αν βρεθεί ενοικιαστής ο ιδιοκτήτης πολύ λογικά μας έχει ανακοινώσει ότι θα προβεί σε έξωση.

Από την καθημερινή μας επικοινωνία με τους ιθύνοντες φαίνεται πραγματικά αδύνατο να κατανοήσουν το εξαθλιωμένο επίπεδο διαβίωσης μας και των οικογενειών μας καθώς και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, γιατί αυτό είναι αδιανόητο για κάποιον που πληρώνεται κάθε 1η και 15η του μήνα.

Το Τεχνικό Δελτίο που αρχικώς κατατέθηκε στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή των ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας στις 9-09-2010 και κατατέθηκε, επανακατατέθηκε, και επανακατατέθηκε, και επανακατατέθηκε, αναλόγως με τα κέφια του εκάστοτε χειριστή και των συμβούλων του εκάστοτε υπουργού του ΥΠΕΚΑ, και πάντοτε χωρίς την παραμικρή ιδέα γραπτής διαδικασίας, στο ΕΠΠΕΡΑΑ, πήρε επιτέλους απόφαση ένταξης στις 12.09.2011.

Παρόλα αυτά τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ καθώς πρέπει να λυθεί το εξής παράδοξο: Καθώς η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα αποτελούν απαραίτητα δικαιολογητικά για την εκταμίευση χρημάτων ο ΦΔΕΔ Παρνασσού δεν μπορεί να πάρει χρήματα εάν δεν προσκομίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Αλλά πως θα μπορούσε να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερος αφού έχει να χρηματοδοτηθεί σχεδόν 2 χρόνια; Εύκολα γίνεται κατανοητό ότι για την ακαμψία και ευθυνοφοβία του δημόσιου, το πρόβλημα αυτό, ίσως αποτελεί έναν γρίφο που ουδέποτε θα επιλυθεί.

Η μέχρι τώρα αναίτια καθυστέρηση και η προχειρότητα αντιμετώπισης όλων των κρίσιμων θεμάτων που αφορούν τόσο το περιβάλλον όσο και την τοπική κοινωνία και την συνοχή της όπως το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα για την οριοθέτηση της Περιοχής Προστασίας της Φύσης στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού και η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών από το ΥΠΕΚΑ στην περιοχή του Παρνασσού, σύμφωνα με το ΦΕΚ 24/ 22.2.2011, εκλαμβάνονται από μέρους μας ως ζητήματα πλημμελούς ανταπόκρισης του κράτους στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του περί προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Εν αναμονή άμεσης λύσης έστω και την ύστατη στιγμή, επιφυλασσόμεθα όπως ενημερώσουμε για την κατάσταση αυτή την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Οι εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης
Εθνικού Δρυμού Παρνασσού
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.