Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας και θέμα «Παρνασσός, πηγή ζωής & τέχνης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στο ‘‘Παπακώστειο’’ Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας με την υποστήριξη του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αμφίκλειας.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του ΦΔΕΔ Παρνασσού κα Τσιτσώνη Θέκλα παρουσιάζοντας με λίγα λόγια το ΦΔΕΔΠ και ακολούθησε παρουσίαση με θέμα ‘‘Δράσεις για την προστασία και διατήρηση του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού – μια ολιστική θεώρηση του Όρους Παρνασσού” από τον Υπεύθυνο του Τμήματος Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας του ΦΔΕΔΠ Βαρβαρήγο Γεώργιο, Δασοπόνος M.Sc.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Βαφειάς Αθανάσιος, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αμφίκλειας κα Χουλιάρα-Σιδερά Παναγιώτα οι οποίοι απεύθυναν και χαιρετισμό, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αμφίκλειας κ. Κόλλιας Λουκάς, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και πολλοί κάτοικοι ευαισθητοποιημένοι για το δασικό οικοσύστημα στο οποίο ζουν.

Πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν οι μαθητές της Γ’ και της Ε’ τάξης του ΔΣ Αμφίκλειας οι οποίοι με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, κ. Εγγλέζου Παναγιώτη και κας Παπαστάμου Βασιλικής αντίστοιχα, προσέγγισαν με έναν δικό τους ξεχωριστό τρόπο τον Παρνασσό, μιας και ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, με απαγγελία ποιημάτων και ένα υπέροχο θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Το παράπονο του Δάσους».

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.