Διημερίδα ΦΔΕΔ Παρνασσού στους Δελφούς

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διημερίδα που διοργάνωσε και πραγματοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού το Σάββατο 14/11/2015 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Συνεδριακού Κέντρου Δελφών, με θέμα «Η Συμβολή της Παρακολούθησης των Οικοτόπων & Ειδών και του Αειφορικού Σχεδιασμού στην Προστασία και Διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών: Η Περίπτωση του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού», ενώ την Κυριακή 15/11/2015 πραγματοποιήθηκε Πεζοπορική Εκδρομή στο Κωρύκειο Άντρο.
Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Γώγος Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Θεοδωρόπουλος Στυλιανός, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Βαφειάς Αθανάσιος καθώς και αρκετοί πολίτες της Παραπαρνάσσιας περιοχής.

Τις εργασίες της Διημερίδας, η οποία αποτελούνταν από δύο θεματικές ενότητες, άνοιξε η πρόεδρος του ΦΔΕΔ Παρνασσού κ. Τσιτσώνη Θέκλα, Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, η οποία παρουσίασε το θέμα “Προστατευόμενες Περιοχές και Αειφόρος Ανάπτυξη”.

Εισηγητές στην 1η θεματική ενότητα ήταν ο κ. Αράπης Γεράσιμος, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος ΔΣ ΦΔΕΔΠ, ο κ. Ζάγκας Θεοχάρης, Καθηγητής Α.Π.Θ., Πρόεδρος Τμ. Δασολογίας & ΦΠ, η κ. Λαναρά Θεοδώρα, Δασολόγος MSc, Στέλεχος ΦΔΕΔΠ η κ. Ζάγκα Θεοδώρα, Γεωπόνος, Αρχιτέκτων Τοπίου MSc, και ο κ. Καρράς Νικόλαος, Δρ. Γεωλόγος-Παλαιοντολόγος ΙΓΜΕ.

Στη 2η θεματική ενότητα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Έργου «Παρακολούθηση Τύπων Οικοτόπων και Ειδών Χλωρίδας & Πανίδας» με πρώτο εισηγητή τον κ. Αποστολίδη Ηλία, Δασολόγο, κοινό εκπρόσωπο της Σύμπραξης των εταιριών ΥΛΗ- ΑΤΕΠΕ, οι οποίες ήταν και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, με θέμα “Η Υλοποίηση της Μελέτης Παρακολούθησης, από την πλευρά της Αναδόχου Μελετητικής Σύμπραξης”. Εισηγητές ήταν επίσης ο κ. Γεωργιάδης Θεόδωρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου, ο κ. Τζανουδάκης Δημήτριος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ο κ. Τρίγκας Παναγιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, ο κ. Χατζηρβασάνης Βασίλειος, Δασολόγος, ο κ. Ιωαννίδης Γιάννης, Βιολόγος ΜSc, η κ. Τζωρτζακάκη Όλγα, Βιολόγος MSc και η κ. Παναγιωτοπούλου Μαρία Δασολόγος MSc.

Η Διημερίδα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 με την πεζοπορική διαδρομή Παλαιοπαναγιά (φυλάκιο)-Κωρύκειο Άντρο-Παλαιοπαναγιά . Στο Κωρύκειο Άντρο στελέχη του ΦΔΕΔ Παρνασσού έκαναν μια σύντομη ενημέρωση για την ιστορική σημασία του σπηλαίου καθώς και για τη βλάστηση που απαντάται στην περιοχή.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.