Δράσεις του ΦΔΕΔΠ με αφορμή την Παγκόσμια Γιορτή Πουλιών, την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Δελτία Τύπου ΦΔ

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Γιορτής Πουλιών (2 Οκτωβρίου), της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων (4 Οκτωβρίου) και της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η οποία έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να είναι η 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού πραγματοποίησε δράσεις σε έντεκα σχολεία των Παραπαρνάσσιων Οικισμών.

Το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα επισκέφτηκε τα Δημοτικά Σχολεία Άμφισσας (3ο και 4ο), Γραβιάς, Δαύλειας, Επταλόφου, Κάτω Τιθορέας, Χρισσού καθώς και τα Νηπιαγωγεία Άμφισσας (1ο), Γραβιάς, Κάτω Τιθορέας και Πολυδρόσου. Πραγματοποιήθηκε Περιβαλλοντική Ενημέρωση σε 377 μαθητές μέσω παρουσιάσεων και διαδραστικών δραστηριοτήτων (ζωγραφιές, κρυπτόλεξα, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά π.χ. ταΐστρες πουλιών, κουμπαράδες κλπ.) οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον αλλά και ενθουσιασμό για τις κατασκευές. Τα παιδιά ενημερώθηκαν τόσο για την πανίδα και ορνιθοπανίδα του Παρνασσού όσο και για την πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των απορριμμάτων.

1

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.