Το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού

Δελτία Τύπου ΦΔ

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ενημέρωσης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, πραγματοποιήθηκε περιήγηση των μαθητών της Β΄ Τάξης, του Α΄ Αρσάκειου Λυκείου Ψυχικού, την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 στο Σπήλαιο “Κωρύκειο Άντρο”.

Αρχικά στην θέση Παλαιοπαναγιά, οι μαθητές ενημερώθηκαν, από το προσωπικό του ΦΔ, για την λειτουργία των ΦΔ στην Ελλάδα και ειδικότερα τον ΦΔΕΔ Παρνασσού. Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν οι προστατευόμενες περιοχές που εντοπίζονται στον ορεινό όγκο του Παρνασσού με έμφαση στην οικολογική τους αξία, οι σημαντικοί τύποι οικοτόπων και τα είδη χλωρίδας και πανίδας που βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας, τόσο από την εθνική όσο και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ακολούθησε η ανάβαση του μονοπατιού για το “Κωρύκειο Άντρο”, μια διαδρομή που αποτελεί κομμάτι του Διεθνούς μονοπατιού Ε4 και μέρος της αρχαίας διαδρομής που συνδέει τους Δελφούς με το Σπήλαιο. Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής είναι μικρός, καθώς η διάρκεια της δεν ξεπερνά τη μισή ώρα. Στην είσοδο του Σπηλαίου οι μαθητές ενημερώθηκαν για το γεωλογικό υπόβαθρο του Παρνασσού και τα έντονα καρστικά φαινόμενα που εντοπίζονται στην περιοχή, φαινόμενα που προκάλεσαν τη δημιουργία του “Kωρύκειου Άντρου” καθώς και για την πολιτιστική και ιστορική αξία του σημαντικού αυτού Σπηλαίου.

Η επίσκεψη του Λυκείου ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο με τους μαθητές, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του ΦΔ, ενώ στο τέλος διανεμήθηκαν αναμνηστικά του ΦΔ.

10

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.