Δράσεις ευαισθητοποίησης του ΦΔΕΔ Παρνασσού το Μάιο και τον Ιούνιο 2013

Δελτία Τύπου ΦΔ

Πλούσιο σε δράσεις ευαισθητοποίησης το δίμηνο «Μάιος-Ιούνιος 2013» για το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού! Οι δράσεις ευαισθητοποίησης απευθύνονταν τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους και αφορούσαν στη γνωριμία των συμμετεχόντων με τον Παρνασσό.

Συγκεκριμένα, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού υλοποίησε τις ακόλουθες δράσεις:

  • Συμμετείχε στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, η οποία πραγματοποιήθηκε 18-26 Μαΐου. Τα στελέχη του Φορέα ενημέρωσαν τους επισκέπτες για τον Παρνασσό μέσω σχετικών φυλλαδίων και αφισών που δημιουργήθηκαν για το σκοπό αυτό.
  • Πραγματοποίησε δυο περιβαλλοντικούς περιπάτους στην προστατευόμενη περιοχή του Παρνασσού. Ο πρώτος περίπατος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου και αφορούσε σε ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ ο δεύτερος περίπατος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό – Επιμορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Αμφίκλειας. Στο πλαίσιο των περιπάτων, το προσωπικό του Φορέα ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το έργο που επιτελεί στην περιοχή, καθώς επίσης και για τα ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής.
  • Σχεδίασε και υλοποίησε πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης για τα Δημοτικά Σχολεία του Παρνασσού, με τον τίτλο «Παρνασσός για μένα σημαίνει…». Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 481 μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Αμφίκλειας, Αράχωβας, Γραβιάς, Δελφών, Επταλόφου, Δαύλειας, Τιθορέας, Πολυδρόσου και Χρισσού. Το πρόγραμμα αποσκοπούσε στη γνωριμία των μαθητών με προστατευόμενα ζώα και φυτά της περιοχής.
  • Σχεδίασε και συντόνισε τη δράση «Ο λόγος … στα χωριά μας!» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Παρνασσού μαζί με τους δασκάλους τους έβγαλαν αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες των χωριών τους. Οι φωτογραφίες θα χρησιμοποιηθούν για τον εμπλουτισμό του φωτογραφικού υλικού της ιστοσελίδας του Φορέα, www.parnassosnp.gr.

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης του ΦΔΕΔ Παρνασσού θα συνεχιστούν και κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ ήδη σχεδιάζεται το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στα σχολεία της περιοχής κατά το επόμενο σχολικό έτος.

Τέλος, να επισημανθεί ότι οι δράσεις του ΦΔΕΔ Παρνασσού χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» που διαχειρίζεται το ΥΠΕΚΑ.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.