Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Δελτία Τύπου ΦΔ

Το Σάββατο 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα, που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Φορέα σχετικά με την προστασία και την αξιοποίηση του Εθνικού Δρυμού για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής .

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Αμφίκλεια, έδρα του Φορέα, με τη συνεργασία του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφίκλειας με θέμα:«Εθνικός Δρυμός Παρνασσού-Φορείς Διαχείρισης- Τοπική Κοινωνία»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Περ/ντος & Χωρικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας κ. Σανίδας Ηλίας, ο Δήμαρχος Αμφίκλειας –Ελάτειας, κ. Ντούρος Θεόδωρος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δελφών κ. Μανανάς Αθανάσιος και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας κα Σύρου Ελένη.

Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε η Πρόεδρος του Φορέα κ. Θέκλα Τσιτσώνη, Καθηγήτρια της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. η οποία στην ομιλία της τόνισε ότι η ανεκτίμητη αξία των δασών για τον άνθρωπο και το περιβάλλον από τη μία και η συνεχής συρρίκνωσή τους από την άλλη, επιβάλλουν την ανάγκη αλλά και την ευθύνη που έχουμε όλοι μας για την προστασία τους.

Μετά τις ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέματα που αφορούν τον Εθνικό Δρυμό και απασχολούν την τοπική κοινωνία. ακολούθησε συζήτηση-διάλογος.

Οι δράσεις του Φορέα για την Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας ολοκληρώθηκαν με τη δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου από τους μαθητές της Ε’ & ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Αμφίκλειας, στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης Αμφίκλειας.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.