Προστατεύουμε τα μεταναστευτικά πουλιά και τους βιοτόπους τους

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας με θέμα «Γιορτή Πουλιών: Προστατεύουμε τα μεταναστευτικά πουλιά και τους βιοτόπους τους» με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών – Eurobirdwatch 2016, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στον εκθεσιακό χώρο  «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία).

Η εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να μάθουν για τα μεταναστευτικά πουλιά διασκεδάζοντας. Αρχικά πραγματοποιήθηκε μια παρουσίαση για τα πουλιά, το μεταναστευτικό τους ταξίδι και τις δυσκολίες που συναντάνε σε αυτό. Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα μέσα από περιβαλλοντικά εργαστήρια και παιχνίδια να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιηθούν για το φαινόμενο της μετανάστευσης. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες μπορούσαν να παρατηρήσουν τα πουλιά της λίμνης μας με τηλεσκόπιο. Η εκδήλωση έκλεισε με την θεατρική παράσταση “Η πουπουλένια Πριγκίπισσα” από την ομάδα εφήβων του ΔΗΠΕΘΕ με τους Θωμάς Ζήσης, Παναγιώτα Κοσμά, Δήμητρα Κοτζαμουρατογλου, Κατερίνα Κωστούλα, Δανάη Ντάγκα, Μαρία Ντούρου.

Επιπλέον καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση ζωγραφικής από το διαγωνισμό για παιδιά “Ζωγράφισε το δικό σου μεταναστευτικό πουλί στο δύσκολο και μακρύ ταξίδι του”. Οι υπέροχες ζωγραφιές 147 μαθητών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στόλισαν τον χώρο στα Παλαιά Σφαγεία και εντυπωσίασαν το κοινό. Προς το τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες ζωγραφιές και δόθηκαν έπαινοι και αναμνηστικά δωράκια σε όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για τη συνεργασία και κυρίως τις κκ Βακαλοπούλου Αλέκα πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ και Καπέρδα Γιολάντα σκηνοθέτη της παράστασης, την κα. Νουτσοπούλου Πέννυ καθηγήτρια καλών τεχνών για τη βοήθεια στο διαγωνισμό ζωγραφικής, και τους χορηγούς Βίκος Α.Ε. και Ν. Πρόκος Α.Ε..

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.