Στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας

Δελτία Τύπου ΦΔ

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Καταφυγίου της Πετρόστρουγκας, που έγιναν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 στις 12 το μεσημέρι.

Το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του Ολύμπου, χτισμένο στα 1900 μέτρα μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος ρόμπολου. Η ανάβαση γίνεται από τη τοποθεσία «Γκορτσιά» ( 14ο χιλιόμετρο της διαδρομής Λιτόχωρο – Πριόνια) μετά από 2.30 ώρες περίπου πεζοπορικής διαδρομής, μέσα από ένα καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι.

Το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει 60 άτομα, διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και θα είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που έχει τη διαχείριση του.

Εκτός από υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί φορείς του Ν. Πιερίας και πλήθος μελών της ορειβατικής κοινότητας.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ιδρύθηκε το έτος 2002 με το Ν. 3044/2002 και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο όπου εκπροσωπούνται Φορείς της Κεντρικής Διοίκησης της Τοπ. Αυτοδιοίκησης και της Τοπ. Κοινωνίας. Οι αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου καθορίζονται από το άρθρο 15 του Ν. 2742/99 και μεταξύ άλλων είναι: η ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση του πληθυσμού σε θέματα διαχείρισης και προστασίας των περιοχής, η συστηματική παρακολούθηση των περιβαλλοντικών παραμέτρων της προστατευόμενης περιοχής κ.α.. Τα γραφεία του Φορέα βρίσκονται στο Λιτόχωρο (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας).

Πληροφορίες για το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας στα γραφεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο τηλέφωνο 2310 310649 ή ηλεκτρονικά στο inform@hrt.org.gr.

Πληροφορίες για το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στο τηλέφωνο 23520/83000 και στην ιστοσελίδα του Φορέα : www.olympusfd.gr

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.