Ο ΦΔ Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στις αποκριάτικες εκδηλώσεις

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου συμμετείχαν στις εορταστικές αποκριάτικες εκδηλώσεις της Ομάδας Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Δημοτικής Ενότητας Λιτοχώρου, υπό την Αιγίδα του Δήμου Δίου – Ολύμπου, την Παρασκευή 11/3/2016 στην αίθουσα χορευτικού του Δήμου Λιτοχώρου.

Μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Λιτοχώρου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, φτιάχνοντας μάσκες με θέμα «τα ζώα του δάσους του Ολύμπου», κατασκευάζοντας τρακα-τρούκες από ανακυκλώσιμα υλικά και παίρνοντας μέρος σε κινητικά παιχνίδια!

Ευχαριστούμε τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους εθελοντές που στήριξαν τη δράση αυτή, την Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου και την Ομάδα Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Δημοτικής Ενότητας Λιτοχώρου, υπό την Αιγίδα του Δήμου Δίου – Ολύμπου για την άριστη συνεργασία.

Πληροφορίες για τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στο τηλέφωνο: 23520-83000 και στην ιστοσελίδα του Φορέα: www.olympusfd.gr

Πληροφορίες για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου στην ιστοσελίδα: http://dide.pie.sch.gr/kpepie/portal/ και στο τηλέφωνο 23520-22700.

Πληροφορίες για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Λιτόχωρο στην ιστοσελίδα: http://stolitoxoro.gr/

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ιδρύθηκε το έτος 2002 με το Ν. 3044/2002 και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο όπου εκπροσωπούνται Φορείς της Κεντρικής Διοίκησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Οι αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου καθορίζονται από το άρθρο 15 του Ν. 2742/99 και μεταξύ άλλων είναι: η ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση του πληθυσμού σε θέματα διαχείρισης και προστασίας των περιοχής, η φύλαξη, η συστηματική παρακολούθηση των περιβαλλοντικών παραμέτρων της προστατευόμενης περιοχής κ.α. Τα γραφεία του Φορέα βρίσκονται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, (Κέντρο Πληροφόρησης Ολύμπου), στο Λιτόχωρο.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.