Πάρκο Χριστουγέννων στο Λιτόχωρο

Δελτία Τύπου ΦΔ

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν διακοσμητικές κατασκευές με υλικά της φύσης, να λάβουν μέρος σε υπαίθρια παιχνίδια, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια χειροτεχνίας, ζωγραφικής και παράλληλα να παρακολουθήσουν μουσικές, χορευτικές και αθλητικές παραστάσεις στο «Πάρκο Χριστουγέννων στο Λιτόχωρο». Το «Πάρκο Χριστουγέννων», στο οποίο συμμετείχε και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, λειτούργησε για πρώτη χρονιά φέτος στο Λιτόχωρο και διοργανώθηκε από την Επιτροπή Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Δημοτικής Ενότητας Λιτοχώρου, υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου συμμετείχε κατά τις πρωινές ώρες της λειτουργίας του «Πάρκου Χριστουγέννων στο Λιτόχωρο»  στο «Εργαστήρι του Αι-Βασίλη» με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών για την  προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και  τη δημιουργία εντυπωσιακών διακοσμητικών κατασκευών με υλικά της φύσης.

Τόσο οι  λιλιπούτειοι μαθητές,  όσο και οι μεγάλοι που «έγιναν ξανά παιδιά» πήραν μέρος σε οικολογικά και περιβαλλοντικά εργαστήρια και με τη βοήθεια της ξεναγού του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, ζωγράφισαν, κατασκεύασαν επιτραπέζια Χριστουγεννιάτικα στολίδια, ημερολόγια τοίχου, στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ευχετήριες κάρτες, μικρά ζωάκια, κατασκευές “mobile”, διακοσμητικά όλα με αποξηραμένα υλικά της φύσης,  δηλαδή φύλλα, κλαδάκια, κουκουνάρια, καρπούς δέντρων κλπ., ενώ στους συμμετέχοντες μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό του Φορέα Διαχείρισης.

Η στήριξη της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του, είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή  Ένωση  (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Πληροφορίες για τη συμμετοχή του Φορέα στην εν λόγω εκδήλωση στο τηλέφωνο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου: 23520 – 83000 (κ. Νασοπούλου Θέμις – κ. Γιάννακα Δήμητρα) και στην ιστοσελίδα του Φορέα: www.olympusfd.gr

Πληροφορίες για το «Πάρκο Χριστουγέννων στο Λιτόχωρο» στην ιστοσελίδα: http://stolitoxoro.gr

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.