Οι Φορείς Διαχείρισης στη Philoxenia

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Λιτόχωρο 20-11-2012

Δελτίο Τύπου

O Φορέας  Διαχείρισης  Εθνικού Δρυμού Ολύμπου σε συνεργασία με τους Φορείς  Διαχείρισης Κορώνειας-Βόλβης, Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και  Κερκίνης, πρόκειται να λάβει μέρος στη 28η έκθεση Τουρισμού Philoxenia  που θα γίνει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης,  από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2012.

Οι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου θα βρίσκονται στο Περίπτερο 15, σταντ 39, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί  για τις οικολογικές αξίες της Προστατευόμενης Περιοχής του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, αλλά και για τις δράσεις του φορέα γενικότερα.

Η στήριξη της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του, είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή  Ένωση  (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν ταξιδιωτικοί προορισμοί απ’ όλο τον κόσμο (με πάνω από 15 ξένες συμμετοχές) και  θα συμμετάσχουν  τουριστικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Επιπλέον,  οκτώ περιφέρειες της χώρας   (Ιονίων Νήσων,  Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου ) θα έχουν περίπτερα, στα οποία θα παρουσιάσουν το φυσικό περιβάλλον, τα μνημεία,  τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και την τουριστική υποδομή της κάθε περιοχής.
Παράλληλα θα διοργανωθεί συνέδριο για τον θρησκευτικό & πολιτιστικό τουρισμό με θέμα  «Θρησκευτικός- Πολιτιστικός Τουρισμός στη Νοτιανατολική Ευρώπη» στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στις 22 Νοεμβρίου 2012.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους εμπορικούς επισκέπτες την Πέμπτη και Παρασκευή 22 και 23 Νοεμβρίου από τις 11.00 έως τις 20.00, ενώ για το κοινό το Σάββατο 24  Νοεμβρίου από τις 11.00 έως τις 20.00 και την Κυριακή από τις 11.00 έως τις 18.00.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.