Ημερίδα “Γνωριμία με τα Μουσεία της Φθιώτιδας”, ΦΔ Εθνικού Δρυμού Οίτης

Δελτία Τύπου ΦΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης συμμετείχε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 στην ημερίδα με θέμα «Γνωριμία με τα Μουσεία της Φθιώτιδας και τα εκπαιδευτικά προγράμματά τους» που διοργάνωσαν τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδος, σε συνεργασία με την ΙΔ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος εκπαιδευτικών, αλλά και ευρύτερο κοινό, και είχε κατά κοινή ομολογία μεγάλη επιτυχία.

Προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης έκανε παρουσίαση των δράσεων του Φορέα και κυρίως των δράσεων ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε σχολεία, παροτρύνοντας τους εκπαιδευτικούς που παρευρίσκονταν να έρθουν σε επαφή με το Φορέα για ενημέρωση των μαθητών τους σχετικά με το βουνό της Οίτης. Επιπλέον, έγινε παρουσίαση των χώρων και εκθεμάτων που φιλοξενούνται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Οίτης, για το οποίο ο Φορέας έχει κάνει αίτημα παραχώρησης προς το Υ.Π.Ε.Κ.Α. και ευελπιστεί σύντομα να είναι στην κατοχή του.

Εκτός από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Οίτης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα πιο ενεργά Μουσεία της Φθιώτιδας και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουν.  Τα Μουσεία που συμμετείχαν επιπλέον ήταν τα ακόλουθα: Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας, Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης, Λαογραφικό Μουσείο Λαμίας, Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών, Πινακοθήκη Λαμίας, ΓΑΚ/Αρχεία Νομού Φθιώτιδας, Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο Σπερχειάδας, Βυζαντινό Μουσείο Υπάτης, Μουσείο Άρτου και Επαγγελμάτων Αμφίκλειας, Μουσείο Τραίνου και Λαογραφικό Κωσταλεξίου.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.