Εκπαιδευτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.) για το προσωπικό του ΦΔ Εθνικού Δρυμού Οίτης

Δελτία Τύπου ΦΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 6-8 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, στα πλαίσια επιμόρφωσης του προσωπικού του Φορέα, στα γραφεία του στα Λουτρά Υπάτης. Τις διαλέξεις πραγματοποίησε η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας του Ε.Ε.Σ. (Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας) κα Ελένη Αλεξανδρή.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας να συμμετάσχουν σε μια σειρά πρακτικών τεχνικών, εξασκώντας στην πράξη τις πρώτες βοήθειες. Επιπλέον, τονίστηκε η σπουδαιότητα της πρόληψης και της αυτοπροστασίας, ενώ παρουσιάστηκαν, μεταξύ των άλλων, και πρακτικές ανάνηψης και βασικής υποστήριξης ζωής σε περίπτωση ατυχημάτων. Στο τέλος του σεμιναρίου δόθηκε στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.

Το προσωπικό και η εκπαιδεύτρια συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους μέσα στον επόμενο χρόνο για τη διοργάνωση ενός πλήρους προγράμματος ενημέρωσης, πιθανόν ανοιχτό και προς το ευρύ κοινό, το οποίο θα τους πιστοποιεί αλλά και θα παρέχει την κατάλληλη γνώση για την αντιμετώπιση και πρόληψη καταστάσεων.

Η Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης
Εθνικού Δρυμού Οίτης
Αντωνία Γαλανάκη
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΟΙΤΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Λουτρά Υπάτης Τ.Κ. 35016, Λαμία
Τηλ./Fax: 22310 59007
E-mail: oiti@otenet.gr
Web: http://oiti.gr
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.