Καθαρισμός στα Λουτρά Υπάτης

Δελτία Τύπου ΦΔ

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Στα πλαίσια εορτασμού αυτής της ημέρας, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης σε συνεργασία με τους καταρτιζόμενους του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας και συγκεκριμένα των ειδικοτήτων «Τεχνικός Φαρμάκων και Παρεμφερών Προϊόντων» και «Πληροφορικής με πολυμέσα», καθώς και σε συνεργασία με την κοινότητα Λουτρών Υπάτης, πραγματοποίησε καθαρισμό στο πάρκο των Λουτρών Υπάτης και στους γύρω χώρους. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε περίπατος στο μονοπάτι των Φαρμακίδων, στον Ξηριά Υπάτης, καθώς και ενημέρωση για το βουνό της Οίτης στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης.

Ο Φορέας Διαχείρισης γιόρτασε, επίσης, την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λουτρών Υπάτης «Οι Ανεμώνες». Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποίησε ενημέρωση των μελών του Συλλόγου για το βουνό της Οίτης, αλλά και για τον ρόλο και τις δράσεις του Φορέα Διαχείρισης στην περιοχή. Ακολούθησε προβολή μικρής διάρκειας ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στον πλανήτη.

Ας ελπίσουμε ότι κάθε μέρα θα αποτελεί ημέρα περιβάλλοντος για όλους μας!

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.