Ο Φ.Δ. Εθνικού Δρυμού Οίτης γιόρτασε στην Πλατεία Ελευθερίας

Δελτία Τύπου ΦΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τον  εορτασμό  της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας στις 21 Μαρτίου,  προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης βρέθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία μαζί με μαθητές του 2ου και  16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας. Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής οι μαθητές ενημερώθηκαν για το σημαντικό ρόλο των δασών, αλλά και για την ανάγκη προστασίας  τους .

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες περιβαλλοντικού περιεχομένου και να ξετυλίξουν το ταλέντο τους και την φαντασία τους στην ζωγραφική αποτυπώνοντας σε λευκές κόλλες την αγάπη τους για το φυσικό περιβάλλον και συγκεκριμένα για το βουνό της Οίτης. Είχε προηγηθεί πριν από λίγο καιρό σχετική ενημέρωση στα σχολεία τους για την αξία προστασίας του Εθνικού Δρυμού της Οίτης και του βουνού της Οίτης γενικότερα, με εκτενή αναφορά, μεταξύ άλλων, στην χλωρίδα και πανίδα του βουνού.

Οι  μαθητές καθώς και όλοι οι διερχόμενοι που βρέθηκαν στην πλατεία και ενημερώθηκαν,  έδωσαν υπόσχεση για ένα αύριο με σεβασμό και ευθύνη προς τα δάση και την προστασία τους.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.