Πρόσκληση σε εθελοντική δράση/καθαρισμό στο παραλιακό τμήμα της Αποικίας Ερωδιών στο Πόρτο Λάγος

Δελτία Τύπου ΦΔ

O Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ), σας καλεί να συμμετέχετε στην εθελοντική δράση καθαρισμού του παραλιακού τμήματος της Αποικίας Ερωδιών στο Πόρτο Λάγος:

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Κέντρο Πληροφόρησης Λ. Βιστωνίδας – Ισμαρίδας
(είσοδος οικισμού, Πόρτο Λάγος)

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας για την αποτελεσματικότερη προστασία και ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο Φορέας Διαχείρισης υλοποιεί Πρόγραμμα Εθελοντισμού, στο πλαίσιο της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του ΕΠΑΜΑΘ» που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ και προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να συμμετέχει ενεργά.

Η δράση έχει ενταχθεί και στην εκστρατεία του δικτύου Μεσόγειος SOS, «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», ενώ υποστηρίζεται τόσο από Δήμο Αβδήρων όσο και από τον Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο Πόρτο Λάγους.

Στόχος είναι η ανάδειξη του σημαντικού αυτού σημείου του Εθνικού Πάρκου, της Αποικίας των Ερωδιών και ταυτόχρονα η προστασία του παράκτιου αυτού τμήματος που είναι χώρος επίσκεψης για περιβαλλοντικές δράσεις, λουόμενους και οικοπεριηγητές.

Παράλληλα, με τη συνεργασία του ΚΠΕ Βιστωνίδας θα υλοποιηθούν περιβαλλοντικά παιχνίδια για τους μικρούς φίλους του Εθνικού Πάρκου.
Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους για μια δράση σε ένα σημαντικό σημείο του Εθνικού Πάρκου. Ας δράσουμε διασκεδάζοντας!

Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούμε να μας ενημερώσουν με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ή να συμπληρώσουν τη συνημμένη Δήλωση Συμμετοχής αν πρόκειται για φορείς. Περισσότερες πληροφορίες στο ΚΠ Δέλτα Νέστου: τηλ. 25910.51831 (9 π.μ–4 μ.μ), email: infonestos@nestosvistonis.gr και στις δ/νσεις: www.epamath.gr & https://www.facebook.com/fdnestos.

Αφίσα_Καθαρισμός Πόρτο Λάγος

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.