Ας καθαρίσουμε το Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πορτο Λάγος, 19-5-2011

O Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας στα πλαίσια του έτους εθελοντισμού συμμετέχει για πρώτη φορά στην εκστρατεία, Καθαρίστε τη Μεσόγειο 1-31 Μαΐου 2011 , μια πρωτοβουλία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με στόχο τον εθελοντικό καθαρισμό ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών.

«Η ανεξάντλητη ρυποχωρητικότητα της θάλασσας και του περιβάλλοντος εν γένει αποτελεί μια λανθασμένη αντίληψη που επικρατεί από παλιά έως σήμερα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το παράκτιο και θαλάσσιο οικοσύστημα και τον άνθρωπο. Το πρόβλημα δε θα λυθεί από μόνο του. Είναι καιρός να αναλάβουμε δράση για να προστατέψουμε τον φυσικό μας πλούτο από τις έντονες ανθρωπογενείς πιέσεις, όπως η αλόγιστη απόρριψη των σκουπιδιών μας στη φύση.

Η ενεργή συμμετοχή μας σε εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών, βυθού, άλλων φυσικών περιοχών, αλλά ακόμη και της γειτονιάς ή αυλής του σχολείου μας είναι η αρχή…..»

Πάρε μέρος και εσύ στους εθελοντικούς καθαρισμούς που διοργανώνει για φέτος στις παραλίες του νομού Ξάνθης ο Φ.Δ. Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, σε συνεργασία με το Δήμο Αβδήρων και το Γραφείο Περιβαλλοντικής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την συμμετοχή των δημοτικών σχολείων Αβδήρων, Γενισέας και 4ου Δημοτικού Ξάνθης.

Στην προσπάθεια αυτή συνδράμουν και πολλοί τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι.

Το πρόγραμμα είναι :

  • 23 Μαΐου: 9:30 πμ. στην παραλία δυτικά από το Λιμάνι των Αβδήρων.
  • 24 Μαΐου: 9:30 πμ. στην παραλία Άϊ Γιάννη – Πόρτο Μόλο.
  • 6 Ιουνίου: 9:30 πμ. στην παραλία και το Αλσύλλιο του Πόρτο Λάγος μπροστά από το Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλ. 25410-96646 του Κέντρου Πληροφόρησης 10:00- 14:00 και στην ιστοσελίδα: www.epamath.gr (Επικοινωνία).

Τα γάντια για τον καθαρισμό είναι προσφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.