Τα προβλήματα των Λιμνοθαλασσών στο Φορέα Διαχείρισης του Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

O Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνει συνάντηση εργασίας, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 και ώρα 10.00 πμ. στην αίθουσα του Κέντρου Πληροφόρησης Λίμνης Βιστωνίδας με θέμα: «Τα προβλήματα των λιμνοθαλασσών του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έμφαση στα ψαροφάγα πουλιά».

Στη συνάντηση κλήθηκαν να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των Αλιευτικών Συνεταιρισμών που μισθώνουν το αλιευτικό δικαίωμα σε λιμνοθάλασσες εντός του ΕΠ ΑΜΑΘ, εκπρόσωποι των Τμημάτων Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Ούστογλου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΠ ΑΜΑΘ, Δρ. Μάνος Κουτράκης, βιολόγος-ιχθυολόγος, Τακτικός Ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ-ΙΝΑΛΕ.

Σκοπός της συνάντησης, είναι να συζητηθούν και να αξιολογηθούν τα προβλήματα που απασχολούν τους αλιείς των λιμνοθαλασσών. Για το λόγο αυτό έχει σταλεί σχετικό ερωτηματολόγιο όπου θα περιγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η διάθεση της παραγωγής, ο παγετός, τα ψαροφάγα πουλιά, το παράνομο κυνήγι και το παράνομο ψάρεμα, η ρύπανση κ.ά.

ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.