Εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή Γιορτή πουλιών στο Εθνικό Πάρκο ΑΜΘ

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 7 Οκτωβρίου 2013, οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Πανευρωπαϊκή Γιορτή πουλιών 2013, στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία 20 χρόνια από την Birdlife International και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, με σύμμαχο τον καλό καιρό, στο Κέντρο Πληροφόρησης λιμνών Βιστωνίδας και Ισμαρίδας στο Πόρτο Λάγος, παρευρέθηκαν περίπου 60 παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Αβδήρων και το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Βαφέικων.

Το φετινό θέμα της γιορτής ήταν η Μετανάστευση των Πουλιών και σκοπός της εκδήλωσης ήταν τόσο η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα πουλιά στο μακρινό τους ταξίδι και πάνω από όλα η γνωριμία των παιδιών με το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την σπάνια χλωρίδα πανίδα του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ σχετικού με την μετανάστευση των πουλιώνενώ ακολούθησε συζήτηση πάνω στο θέμα. Στην συνέχεια οι μικροί μας φίλοι κατασκεύασαν μάσκες διαφόρων πουλιών που χρησιμοποίησαν στο περιβαλλοντικό παιχνίδι, το «Φιδάκι», που πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την μετάβαση των παιδιών στον υγρότοπο και την παρατήρηση της σπουδαίας ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια και κυάλια που διαθέτει ο Φορέας Διαχείρισης ΕΠ ΑΜΑΘ.

Τα παιδιά, αποκαμωμένα από τις δραστηριότητες, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για το σπάνιο περιβάλλον που έχουν την τύχη να ζουν και έδωσαν την υπόσχεση ότι θα είναι πλέον οι «προστάτες» της περιοχής.

Μια υπόσχεση που δεν θα ξεχάσουν όταν θα μεγαλώσουν, όπως μας είπαν…

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.