Συνάντηση για τα προβλήματα των λιμνοθαλασσών του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δελτία Τύπου ΦΔ

Πόρτο Λάγος 23-03-2011, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔ Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

O Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία συνάντηση εργασίας, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 και ώρα 10.00 πμ. στην αίθουσα του Κέντρου Πληροφόρησης Λίμνης Βιστωνίδας με θέμα: «Τα προβλήματα των λιμνοθαλασσών του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έμφαση στα ψαροφάγα πουλιά».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Γιώργος Ούστογλου, ο Διευθυντής του ΕΘΙΑΓΕ-ΙΝΑΛΕ Δρ. Α. Καλλιανιώτης, ο Δρ. Ε. Δημητρίου από το Τμήμα Αλιείας Αιτωλ/νανίας, εκπρόσωποι από την Δ/νση Αγροτικών υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ΑΜΘ, τον ΕΛΓΑ υπ/μα Αλεξανδρούπολης, το Τμήμα Αλιείας Ξάνθης, ο πρώην Διευθυντής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ροδόπης, οι εκπρόσωποι των Αλιευτικών Συνεταιρισμών Μαρώνειας, Μέσης, Λάφρης- Λαφρούδας, Βιστωνίδας, Ερασμίου, Κεραμωτής και εκπρόσωπος του Φ.Δ Μεσολογγίου και της Ορνιθολογικής Εταιρείας. Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΠ ΑΜΑΘ, Δρ. Μάνος Κουτράκης, βιολόγος-ιχθυολόγος, Τακτικός Ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ-ΙΝΑΛΕ.

Συζητήθηκαν θέματα όπως η προβληματική διάθεση της παραγωγής των ψαριών από τις λιμνοθάλασσες που το αγοραστικό κοινό δεν γνωρίζει ότι είναι άγρια ψάρια άριστης ποιότητας, οι επιπτώσεις από τον παγετό από όπου συχνά χάνεται όλη η παραγωγή των λιμνοθαλασσών, τα ψαροφάγα πουλιά και κυρίως οι κορμοράνοι που τρέφονται στα κανάλια που οι ψαράδες συντηρούν τα ψάρια τους το χειμώνα, τα υψηλά μισθώματα των λιμνοθαλασσών, το παράνομο κυνήγι και το παράνομο ψάρεμα, η ρύπανση κ.ά.

Από το Γραφείο Τύπου
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.