Απολογισμός Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Σχολικής Περιόδου 2012-2013

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, με τη λήξη του σχολικού έτους 2012-2013, ευχαριστεί θερμά τόσο τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και τους υπευθύνους άλλων Υπηρεσιών και Οργανισμών της Περιφέρειας ΑΜΑΘ που συμμετείχαν στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του φορέα.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υλοποιούνται, επισκέψεις σχολικών ομάδων στα Κέντρα Πληροφόρησης και στους υγροτόπους που τα περιβάλουν (λίμνη Βιστωνίδα, λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος, λιμνοθάλασσα Ερατεινού, λιμνοθάλασσα Βάσσοβας, Αλυκές κ.α.), επισκέψεις του προσωπικού του Φ.Δ. σε σχολικές μονάδες, καθώς και διοργάνωση ή συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις ή εορτασμούς επετειακών εκδηλώσεων που σχετίζονται με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών (π.χ. Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, Γιορτές Νεολαίας, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, καθαρισμούς παραλιών κ.α.).

Οι στόχοι των δράσεων αφορούν στην πληρέστερη ενημέρωση για τη χλωρίδα, πανίδα και τα οικοσυστήματα της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ, τις απειλές – πιέσεις που δέχεται, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία που απαιτούν προστασία και επί μέρους θεματικές ενότητες (νερό, είδη βλάστησης, ορνιθοπανίδα κ.λπ.), ενώ αναδεικνύονται και οι δράσεις του Φ.Δ.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, επισκέφτηκαν τα δυο Κέντρα Πληροφόρησης του Φ.Δ 55 σχολεία και ενημερώθηκαν συνολικά 3.060 άτομα, από τα οποία οι 2.760 ήταν μαθητές της Α/βάθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και οι 300 συνοδοί εκπαιδευτικοί.

Επίσης, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης επισκέφτηκε το 11ο νηπιαγωγείο Ξάνθης (15 μαθητές), την 5η και 6η τάξη του δημοτικού σχολείου Γραβούνας (22 μαθητές), το 1ο γενικό λύκειο Καβάλας (30 άτομα) και το 24ο δημοτικό Καβάλας (25 άτομα), με σκοπό την ενημέρωση των παιδιών αναφορικά με τις αξίες των υγροτόπων.

Τέλος, λίγο πριν το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Φορέας Διαχείρισης διοργάνωσε Διαγωνισμό Ζωγραφικής, με θέμα «Η Βιοποικιλότητα του Εθνικού Πάρκου ΑΜΑΘ». Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή μαθητών των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Καβάλας και Ροδόπης, με ενενήντα (90) έργα ζωγραφικής.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου θα συνεχίσει τις δραστηριότητες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης και τους καλοκαιρινούς μήνες, για όλους τους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την περιοχή, τις αξίες και τις ομορφιές της.

Ευχόμαστε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Καλό Καλοκαίρι και σας περιμένουμε και πάλι την νέα σχολική χρονιά με νέες δραστηριότητες.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Φορέα Διαχείρισης στα παρακάτω τηλέφωνα.

Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας & Ισμαρίδας, τηλ. 25410 96646

Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου, τηλ. 25910 51831

ΠΗΓΗ

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.