Εκδήλωση Απονομής Βραβείων Σχολικού Διαγωνισμού Ζωγραφική

Δελτία Τύπου ΦΔ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής βραβείων για το διαγωνισμό ζωγραφικής που διεξήγαγε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας για μαθητές δημοτικού των Π.Ε. Ξάνθης, Καβάλας και Ροδόπης, με θέμα: «Η Βιοποικιλότητα του Εθνικού Πάρκου ΑΜΑΘ».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2013, στην αίθουσα του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Πόρτο Λάγους, με τη συμμετοχή μαθητών και γονέων, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φίλων του Εθνικού Πάρκου.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 90 έργα ζωγραφικής, με συμμετοχές από τέσσερις (4) σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, μία (1) από την Καβάλα και τέλος μία (1) συμμετοχή υπήρχε και από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η προσέγγιση και η αντίληψη του θέματος αλλά και η έννοια της Βιοποικιλότητας αποδόθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από τους μαθητές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα Κέντρα Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης και να ενημερωθούν για την αξία της βιοποικιλότητας και τη σημασία των διαφορετικών μορφών ζωής και οικοσυστημάτων του πλανήτη μας.

Η επιτροπή αξιολόγησης των έργων ζωγραφικής απαρτίστηκε από τους:

  • κα Λίτα Μαυρογένη, Ζωγράφος – Διευθύντρια Παιδικού Μουσείου ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ
  • κα Κική Χριστοδούλου, Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος
  • κ. Δημήτρης Χαϊτίδης, Πολιτικός Μηχ/κός και μέλος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας

Οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής:

  • 1η θέση: Νεκτάριος Κοτόπουλος, μαθητής Δημοτικού Σχολείου Αβάτου (Φωτογραφική μηχανή, μπλουζάκι με την εκτύπωση του έργου του, παιδικός οδηγός πουλιών)
  • 2η θέση: Χαράλαμπος Αυτοφορίδης, μαθητής 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής (Φωτογραφική μηχανή χορηγία του ΦΔ, μπλουζάκι με την εκτύπωση του έργου του, παιδικός οδηγός πουλιών)
  • 3η θέση: α) Κρυσταλλία Παπαδοπούλου, μαθήτρια Δημοτικού Σχολείου Τοξοτών (Σετ ζωγραφικής, μπλουζάκι με την εκτύπωση του έργου του, παιδικός οδηγός πουλιών) β)Σταύρος Λιούμης, μαθητής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής (Σετ ζωγραφικής, μπλουζάκι με την εκτύπωση του έργου του, παιδικός οδηγός πουλιών)

Τα βραβεία στους μαθητές απένειμαν οι: κ. Γιώργος Ντίνος, εκπρόσωπος του Δήμου Αβδήρων, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας Δρ. Μάνος Κουτράκης, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και Αντιδήμαρχος Κομοτηνής, κ. Θεόδωρος Γκαντής και η διευθύντρια του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας κα. Δέσποινα Μιχαηλίδου.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά τα καταστήματα ZOOM Art Group και Νίκου Παρασχίδη στην Ξάνθη για την ευγενική χορηγία των βραβείων των μαθητών αλλά και τον Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο Πόρτο Λάγους για την παραχώρηση της αίθουσας.

ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.